Citizen Day – Egy nap a helyi közösségekért

Mindannyian részesei vagyunk

Citizen Day
Citizen Day

Az első önkéntes programokat 2009-ben, a L’Oréal Csoport 100. évfordulója alkalmából szervezték meg és azóta minden év nyarán egy napon, a L’Oréal világszerte ösztönzi munkavállalóit a társadalom és a hátrányos helyzetben lévő helyi közösségek támogatására. Évente 65 országban több mint 20 000 L’Oréal munkavállaló vesz részt ezen a kivételes napon és összesen 130 000 munkaórát szentelnek közel 400 egyesület támogatására. A közös segítségnyújtás, a dolgozók részvételi aránya évről évre egyre nő, amely lehetővé teszi, hogy az önkéntesek munkájukkal a társadalom hátrányos helyzetű rétegeit egyre hatékonyabban segítsék.

Magyarországon az első önkéntes napra 2009. júniusában került sor, a nemzetközi kezdeményezéssel egy időben.

A vállalat számára nem csupán erkölcsi kötelesség szerepet vállalni az ilyen jellegű kezdeményezésekben, de mára már kollégáink igényévé vált az elmúlt évekhez hasonló programokon való részvétel. Az önkéntes nap alkalmával igyekszünk olyan szervezeteken segíteni ahol a legnagyobb szükség van rá. Az évek folyamán segítettünk már anya- és gyermekotthonoknak, daganatos gyermekeknek, valamint halmozottan fogyatékos felnőtteknek és gyerekeknek. Munkavállalóink minden évben két program közül választhatnak, ahol a dolgozóknak lehetősége van önkéntes alapon csatlakozni, energiájukat, elhivatottságukat adni különféle jótékonysági kezdeményezésekhez: legyen az kertépítés egy alapítványnál vagy élmény programok hátrányos helyzetű vagy beteg gyermekekkel.

„A Citizen Day egy kivételes lehetőség mindannyiunk számára. Egy olyan nap amikor nem a vállalatnak alkotunk értéket, hanem a társadalom és a helyi közösségek számára.”