GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Teszteli a L'Oréal a termékeit állatokon?

A L’Oréal nem teszteli állatokon egyetlen termékét sem és 30 éve élen jár az alternatív módszerek kidolgozásában.

 

Milyen alternatív módszereket fejlesztett a L'Oréal az állatkísérletek helyettesítésére?

1979 óta a L'Oréal emberi bőr modelleket fejlesztett ki laboratóriumaiban, hogy in vitro teszteket végezzen a biztonság érdekében, amelyek nem vonnak be állatokat. A csoport így az alternatív módszerek kidolgozásának élén jár a biztonsági értékelés területén. Azóta a L'Oréal létrehozta az Episkint* Lyonban (Franciaország) és Shanghaiban (Kína), ahol a rekonstruált bőrt állítják elő. A rekonstruált bőrmodellek mellett a L'Oréal széleskörű eszközökkel rendelkezik értékelés céljából, amelyek nem vonnak be állatokat, ilyen például a molekuláris modellezés, az expert toxikológiai rendszerek, feltérképező technikák, és sok más.

További információk az előremutató értékelésről: http://bit.ly/1L8VU38

Ha nem tesztelnek állatokon, miért szerepel a L'Oréal a PETA állatokon tesztelő vállalat listáján?

A L'Oréal nem teszteli egyetlen termékét sem állatokon. Azonban mivel a termékeink Kínában is forgalomban vannak, a L'Oréal szerepel a PETA listáján. Kínában a hatóságok még mindig előírnak és végeznek állatkísérleteket bizonyos termékek esetében.

Miért nem szerepel a "cruelty free" logo a L'Oréal termékeken?

Néhány márkánk, amelyek nincsenek jelen Kínában, úgy döntött, hogy használja a "cruelty-free" logót. Azok a márkák, amelyek Kínában is elérhetők, nem használhatják a "cruelty-free" logót a kínai kozmetikai szabályozások miatt.

Akkor miért forgalmaznak még mindig Kínában?

Azáltal, hogy jelen van Kínában, a L'Oréal hatással tud lenni a szabályozás fejlődésére. A L'Oréal az a vállalat, amelyik a legaktívabban működik együtt a kínai hatóságokkal az állatkísérletek teljes megszüntetése érdekében. Ennek eredményeképp, Kínában forgalmazott termékeink nagy többségét már nem tesztelik állatokon.

Milyen lépéseket tesz a L'Oréal, hogy véget vessen az állatkísérleteknek Kínában?

A L'Oréal elkötelezetten dolgozik a kínai hatóságokkal és tudósokkal azon, hogy elismerjék az alternatív tesztelési módszereket, és hogy arra ösztönözzék a kozmetikai szabályozást, hogy teljesen és véglegesen megszüntesse az állatokon való tesztelést. Ezért ma a Kínában gyártott és forgalmazott "nem funkcionális" termékeket, mint a sampon, tusfürdő vagy dekorkozmetikumok, már nem tesztelik állatokon. 2014-ben megnyitottuk az Episkin* Központot Shanghaiban, ahol rekonstruált bőrt állíthatunk elő. Ezek a bőrök in vitro biztonsági tesztekhez használatosak, melynek során nem vonnak be állatokat és a kínai hatóságok rendelkezésére állnak.

*Episkin rekonstruált emberi bőr modell

Hasznos linkek

Bloomberg riport az Episkinről: https://www.youtube.com/watch?v=CJkCc0mIULo AFP video az Episkinről: https://www.youtube.com/watch?v=g0-v5sXn2kM Episkin: www.episkin.com"