A L’Oréal elkötelezettsége a digitális jelenlét javításáért

A fogyatékkal élők felhasználási lehetőségeinek megkönnyítése érdekében, a L'Oréal akadálymentes szolgáltatások megvalósításával támogatja a képernyőolvasót, a billentyűparancsot és a csak szöveges böngészőt használók tájékozódását. Így minden felhasználó gond nélkül hozzáférhet a tartalmainkhoz. Ez összhangban áll a csoport általános sokszínűségi politikájával.

A www.loreal.hu weboldalon elérhető szolgáltatások

Fő logó

Ha bármelyik oldalon a szalagcímben látható L’Oréal logóra egyszer rákattint, visszajut a www.loreal.hu webhely kezdőlapjára.

Főmenü

Főmenü

A bal oldali oszlop főmenüjéből a www.loreal.hu weboldal címeit és fő oldalait érheti el. Ez egy legördülő menü, amelyet egérrel, billentyűzettel vagy érintőképernyőkön az ujjaival is kezelhet.

Másodlagos menü

A www.loreal.hu webhely főcímében a fő tartalom mellett egy másik menü is megjelenik, amely felsorolja az aktuális főcím alatt elérhető összes alcímet.

Oldallábléc menü

Az oldal alján található láblécmenüből elérheti a webhely összes fő- és alcímét és más oldalakat is, például a kapcsolat oldalt, a L’Oréal ágazati térképét, másik nyelv vagy ország kiválasztását, a jogi nyilatkozat oldalt, az oldaltérképet stb.

Weboldal-navigációs szöveg

A kezdőlap kivételével a webhely minden oldalán a fő tartalom fölött látható a weboldal-navigációs szöveg. A weboldal-navigációs szövegből megtudhatja, hogy a www.loreal.hu webhely struktúrájában éppen hol tartózkodik. Megmutatja, hogy milyen útvonalon jutott el a kezdőlaptól az aktuális oldalig, illetve hivatkozásokat is ad, amelyeken keresztül visszaléphet a webhely struktúrájának elejére.

Oldaltérkép

A láblécmenüből a webhely minden oldalán elérhető az oldaltérkép. Az oldaltérképen áttekintheti a www.loreal.hu webhely struktúráját, ahonnan közvetlenül a kiválasztott oldalra vagy főcímre léphet.

Keresőmotor

A bal oldali oszlopban minden oldalon egy keresőmező található. Amikor keresést hajt végre, a www.loreal.hu webhely keresőmotorja kiadja az Ön keresésének legjobban megfelelő oldalakat.

Hírlevél

A www.loreal.hu webhely rendszeres felkeresése helyett hírlevélre is feliratkozhat, ha a projektről inkább e-mailben szeretne naprakész tájékoztatást kapni. A hírlevél feliratkozó űrlapját megtalálja, ha a bal oldali oszlopban ide kattint:
„Kövesse a L’Oréalt!”.

A böngészője által kínált lehetőségek

A www.loreal.hu weboldalon közvetlenül elérhető segítségeken túl a webhelyet úgy terveztük meg, hogy minél jobban kihasználhassa böngészőjének lehetőségeit.

Növelhető karakterméret

A monsite.fr webhely minden oldalán lehetősége van megnövelni a karakterek méretét. Ha PC-t használ, a Ctrl + „+” (a „plus” jel) billentyűkombinációval növelheti a karakterek méretét. A Ctrl + „-” (a „mínusz” jel) segítségével csökkentheti a karakterek méretét. A kombinációk ismétlésével fokozatosan növelheti vagy csökkentheti a karakterek méretét. Valamint, a Ctrl + 0 („zéró”) billentyű - kombinációval visszakapja a szöveg alapértelmezett méretét. Mac felhasználók ugyanezeket az eredményeket kapják, ha a fenti kombinációkban a Ctrl-billentyűt egyszerűen a Cmd-billentyűvel helyettesítik.

Billentyűparancs

A www.loreal.hu webhelyet úgy alakítottuk ki, hogy minden oldal támogassa az összes billentyűparancsot. Az oldal kattintható elemeinek váltogatásához a legtöbb esetben csak a Tab billentyű szükséges. Ha pedig visszafele szeretne haladni, akkor használhatja a Shift + Tab kombinációt.

Nyomtatás

A billentyűzethasználók a webhely bármely oldalát kinyomtathatják, ha felkeresik a kívánt oldalt, majd PC esetén megnyomják a Ctrl + P, Mac használata esetén pedig a Cmd + P billentyűkombinációt.

Kedvencek elmentése

Végezetül a billentyűzethasználóknak lehetőségük van, hogy bármely oldalt elmentsék a kedvenceik közé. Ezt úgy tehetik meg, hogy felkeresik a kívánt oldalt, majd PC esetén megnyomják a Ctrl + D, Mac használata esetén pedig a Cmd + D billentyűkombinációt.

PDF-dokumentumok

A www.loreal.hu webhelyen letölthető PDF-dokumentumok találhatóak.

E dokumentumok megtekintéséhez szükséges az Adobe Reader szoftver, amelyet ingyenesen letölthet innen: http://get.adobe.com/fr/reader/.

Videók

A www.loreal.com webhelyen több videó is található. Külön figyelmet fordítottunk arra, hogy a videók minél több ember számára hozzáférhetők legyenek.

Szöveges leírások

Minden videóhoz részletes szöveges leírás tartozik.

A leírásból akkor is megismerheti a videó tartalmát, ha nem tudja lejátszani.

A leírást a videók alatt található hivatkozáson keresztül érheti el.

Feliratok

Ahol szükséges, minden videóhoz szinkronfelirat is tartozik. A feliratot közvetlenül a videlolejátszóban található gombbal szabadon be és ki lehet kapcsolni.

A feliratok lehetővé teszik, hogy a videók hanginformációihoz ugyanúgy hozzáférjenek a siketek és a nagyothallók vagy azok is, akik nem tudják meghallgatni (mert nincs hangszórójuk vagy zajos a környezet stb.). Ezenkívül sokszor hasznos a nem francia anyanyelvűek számára, hogy a hang mellett szöveg is segíti a jobb megértést.

A www.loreal.hu webhely megfelel a WCAG 2.0-nek (Web Akadálymentesítési Útmutató)

A webhely kialakításának, létrehozásának és frissítésének minden fázisában a www.loreal.hu tulajdonosa arra törekedett, hogy megfeleljen a W3C Web Akadálymentesítési Útmutató 2.0 (WCAG 2.0) akadálymentesítésre vonatkozó helyes gyakorlatának.

A következő pontok mellett a www.loreal.hu webhely megfelel az A WCAG 2.0 elérhetőségi szintjének:

A www.loreal.hu tulajdonosa folyamatosan javítja digitális kommunikációs platformjainak elérhetőségét, de ha a www.loreal.hu weboldalon böngészés vagy bizonyos tartalmak elérése közben problémába ütközik, nyugodtan forduljon hozzánk, és a tapasztalt helyzetről vagy problémáról adjon meg minél részletesebb leírást, hogy közösen megoldást találhassunk rá.

Kapcsolatfelvétel online űrlapon keresztül

Ha online űrlapon keresztül szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, csak keresse fel a kapcsolat oldalt és töltse ki a kérésének megfelelő űrlapot.

Kapcsolatfelvétel e-mailben

Ha e-mailben szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, írjon közvetlenül a következő címre:

mail@loreal.hu

Kapcsolatfelvétel telefonon

Ha telefonon szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, hívja a következő számot: +36 1 438-2100

Kapcsolatfelvétel hagyományos levélben

Ha levélben szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, írjon a következő címre:

L’Oréal Magyarország Kft.

1023 Budapest

Árpád fejedelem útja 26-28.