Stratégia

subtopic2_strategy
subtopic2_strategy

A L'Oréalnál SZÁMÍTANAK AZ EMBEREK


    •  Még több nőt a felsővezetők közé

A L’Oréal már régóta vezető szerepet játszik a nemek közötti egyenlőségben. 2018 óta világszerte a nők a munkaerőnk 69%-át, vezetőségünk 47%-át, Ügyvezető Testületünk tagjainak 31%-át teszik ki, és a kulcspozícióban lévő személyek 54%-a nő.

29 országban rendelkezünk EDGE (Economic Dividends for Gender Equality – Gazdasági Többlet a Nemek Közötti Egyenlőségért) és GEEIS (Európai és Nemzetközi Nemek Közötti Egyenlőségi Norma) tanúsítással. Ez e két független szervezet alapos és szigorú ellenőrzéseket végez a jelenlegi munkavállalókról és a munkaerő-felvételi politikáról, és büszkék vagyunk rá, hogy megfelelünk a szigorú egyenlőségi szabványaiknak.

Az Equileap non-profit szervezet elsőként hozott létre egy olyan adatbázist, amely 3000 nyilvánosan bejegyzett vállalatot értékel a nemek közötti egyenlőség szempontjából, a L’Oréal-t nevezte meg a nemek tekintetében legkiegyensúlyozottabb vállalatnak Európában 2018-ban. Egyéb elismerések mellett a L’Oréal megkapta az ENSZ vezérigazgatói díját a nemek közötti egyenlőségért, és szerepel a 2018-as Bloomberg Nemek Közötti Egyenlőség Indexben, amely azokat a vállalatokat emeli ki, amelyek komoly elkötelezettséget mutatnak a nemek közötti egyenlőség terén.


    •  Örömmel fogadunk bármilyen kultúrájú és hátterű személyt

Globális vállalatként a L’Oréal természeténél fogva multikulturális. Mivel szépségápolási termékeink mindenféle hátterű embernek készülnek a világ minden tájára, vállalatunknál a sokszínűség nem egyszerűen méltányosság, hanem a jó üzlet alapja is.

A nemzetközi piacra történő terméktervezés és -marketing jobban működik, ha a csapattagok maguk is széleskörű etnikai és társadalmi csoportból származnak. Tanulmányok is bizonyították, hogy minél sokszínűbb a csapat, annál hatékonyabb a döntéshozás: Minél szélesebb körűek a nézőpontok, annál nagyobb az esély a sikerre. Ennek bizonyítékát nap mint nap tapasztaljuk.

A L’Oréal 2004-ben az első franciaországi Sokszínűség Egyezmény alapító tagja volt. Azóta már 15 országban írtunk alá és segítettünk létrehozni hasonló egyezményeket. 2018-ban a Thomson Reuters a világon a 10 legjobb között ismert el bennünket a sokféleség és befogadás terén egy 5000 vállalatot szerepeltető listán


    •  Lehetőséget kínálunk a fogyatékkal élő személyeknek

A fogyatékkal élő személyek egyedülálló tapasztalatokat és ötleteket hoznak magukkal a vállalathoz. Minden típusú sokszínűséghez hasonlóan a különböző képességek és nézőpontok erősítik küldetésünket. A L’Oréal az embereket személyes tulajdonságaikért, készségeikért és hozzájárulásukért értékeli.

2018 végén a L’Oréal 1177 fogyatékkal élő személyt alkalmazott. Ez nem elég számunkra, és arra törekszünk, hogy nagyobb számú eltérő képességekkel rendelkező embert vonzzunk. Nem feledve, hogy a fogyatékosság 71%-a nem látható, irodáink a világ körül figyelemfelkeltő programokat kezdeményeznek, hogy biztosítsák, hogy munkahelyeink befogadóak a fogyatékkal élők számára, és alkalmazkodnak szükségleteikhez. Reméljük, hogy ezek az erőfeszítések majd arra ösztönzik őket, hogy nálunk próbáljanak elhelyezkedni és velünk maradnak.