Példák

subtopic3_key_examples
subtopic3_key_examples

A szépségipar világszintű vezetője, a L’Oréal 140 országban van jelen. Azáltal, hogy bevezetjük a Sokszínűség kezdeményezéseket, amelyek relevánsak azon társadalmak számára, ahol csapattagjaink élnek és dolgoznak, egyre inkább befogadóbbakká válunk az egész világon.

Nemek

Franciaország: a L'Oréal partnerségre lépett a Capital Filles-el, hogy mentorprogramon keresztül pozitív társadalmi és gazdasági hatást alakítson ki a fiatal lányok számára. A női önkéntes L'Oréal munkavállalókat középiskolás lányokkal osztják párokba, hogy mentorálják őket, példaképként tekinthessenek rájuk, valamint karrier tanácsokkal látják el őket.

India: A L’Oréal India „Kis lépések” programja 2017 óta nyújt terhességi támogatást várandós vagy gyermeket tervező munkavállalói számára. A United HealthCare „CareNine”-nal való együttműködés által nyújtott testreszabható támogatás életvezetési tanácsadóval, nőgyógyásszal, étrend-specialistával, fitnesz szakértővel és betegútirányítóval való konzultációkat tartalmaz.


Fogyatékosság

Pakisztán: A L’Oréal Pakisztán Naya Aghaaz programja szépségápolási állások betöltéséhez szükséges készségekben nyújt képzést fogyatékkal élő, hátrányos helyzetű nők számára. Ezen képzés által több nő is sikeresen talált állást és saját kezébe vehette az életét.

Egyesült Királyság: A L’Oréal Egyesült Királyság és Írország #BeatTheStigma („Le a megbélyegzéssel”) kezdeményezése felhívja a figyelmet a munkahelyi mentális egészségre azért, hogy megszűntesse a témát körülvevő félelmet és hallgatást. A megbélyegzés legyőzése érdekében elindítottak egy mentális egészségért felelős szakértői bizottságot, tudatosságfejlesztő műhelyeket, és kiképezték munkavállalóikat mentális egészségi elsősegély-nyújtókká.


Nemi/Társadalmi-gazdasági és multikulturális háttér

Portugália: A L’Oréal Portugália a Girl Move Alapítvánnyal közreműködve 1 hónapos gyakornoki munkát nyújt fiatal mozambiki nőknek, hogy fejleszthessék a vezetői, üzleti és vállalkozói készségeiket. Ezáltal a programot szervező mentorok és csapataik is fejleszthetik beilleszkedési, tehetségfejlesztési, valamint sokszínűségi- és befogadó készségüket.


Társadalmi, gazdasági és multikulturális háttér

Brazília: A L’Oréal egy mentori program segítségével támogatja a kezdő társadalmi vállalkozásokat. Egy önkéntes L’Oréal alkalmazottakból álló multifunkcionális csoport dolgozik kéz a kézben a társadalmi vállalkozókkal, hogy segítsen az üzleti modelljük és stratégiai üzleti tervük fejlesztésében.

Németország: A L’Oréal Németország INTERNgration projektje fiatal menekülteknek segít elhelyezkedni a munkaerőpiacon egy 6 hónapos L’Oréal gyakornoki programmal. Ez a projekt az állami hatóságok és más, menekültekkel foglalkozó társaságok és egyesületek közös együttműködésével jött létre. 2017-es kezdete óta, a L’Oréal Németország csapatai 10 menekültnek segítettek beilleszkedni.


LMBTI

USA: A L'Oréal munkavállalói forráscsoportokat hoz létre, hogy maximalizálja a munkaválllaói elkötelezettséget, hogy hozzájáruljon az üzleti eredményekhez és hogy támogassa az alulreprezentált közösségek iránti törekvéseket. AZ LMBTQI munkavállalói munkavállaói csoportot, az OUT@L'Oréalt, 2017-ben indították el. Ezekkel a törekvésekkel elérték, hogy megkapják "A legjobb munkahely LMBTQ munkavállalók számára" címet, és 100-as pontszámot érjenek el az Emberi Jogok Kampány Vállalati Egyenlőség Indexén.

Mexikó: A L’Oréal Mexikó biztonságos körülményeket és pozitív munkahelyi környezetet biztosít LMBTI alkalmazottaik számára a FREE TO BE („Szabad létezés”) projekt keretében. Eddigi tevékenységük során létrehoztak egy LMBTI alkalmazotti erőforrás csoportot, csatlakoztak egy üzleti koalícióhoz az LMBTI befogadásért, és részt vettek a Pride Felvonuláson.