Etikai kódex és Speak Up szabályzat

Etikai Kódexünk a L’Oréal etikai alapdokumentuma, amely a munkavállalókat, vezetőket és igazgatókat segíti abban, hogy mindennapi hivatalos tevékenységük során megfelelhessenek a L’Oréal Szellemiségének.

The Ethics Charter available in 43 version and 35 languages
The Ethics Charter available in 43 version and 35 languages

A L’Oréal Etikai Kódexe egy olyan alapdokumentum, egy „Alkotmány”, amely a cselekvést vezérli, befolyásolja a döntéseket és minden munkavállaló napi szakmai életének részévé teszi a Csoport etikai alapelveit. A L’Oréal Csoport és a világban található leányvállalatok minden munkavállalójára vonatkozik. Vonatkozik továbbá a L’Oréal Csoport és a leányvállalatok minden tisztségviselőjére és igazgatójára. A Kódex elektronikus változatához minden munkavállaló hozzáfér, vagy megkapja annak nyomtatott változatát, amikor csatlakozik a Csoporthoz.

Az első alkalommal 2000-ben kiadott Etikai Kódexet 2007-ben és 2014-ben frissítettük.

Az Etikai Kódex új kiadásának kidolgozásában több mint háromszáz munkavállaló és felsővezető működött közre.

A Kódexet egyebek mellett kulturális szempontból is hitelesíttettük az országok ügyvezető igazgatóival, az országos HR vezetőkkel, az Etikai Kapcsolattartókkal és a pénzügyi igazgatókkal. A dokumentum fontosságát emeli, hogy az előszót aláírta a L’Oréal elnöke és ügyvezető igazgatója, illetve a L’Oréal etikai főbiztosa, a bevezetőt pedig aláírta a teljes ügyvezető testület.

Az Etikai Kódex meghatározza a helyes magatartás azon szabályait, amelyeket a L’Oréal minden munkavállalójától elvárunk. 45 nyelven elérhető. A látássérült és a vak emberek érdekében a Valentin Hauy szövetség jóvoltából braille írással megjelent angol és francia változatban is. A L’ORÉAL-nál úgy gondoljuk, hogy mindenki a szépségre vágyik. Küldetésünk a férfiaknak és a nőknek segíteni az egész világon abban, hogy valóra válthassák ezt a vágyat, és maradéktalanul kifejezésre juttathassák a saját egyéniségüket. Ettől lesz értelme és értéke a vállalkozásunknak, illetve munkavállalóink munkahelyi életének. Büszkék vagyunk a munkánkra.

TÖLTSE LE AZ ETIKAI KÓDEXET

SPEAK UP


A L’Oréal arra törekszik, hogy példamutató vállalat legyen.

A legfontosabb dolog a jog és az etikai alapelvek tiszteletben tartása: Feddhetetlenség, Tisztelet, Bátorság és Átláthatóság.

Elismerjük, hogy a dolgok időnként rosszul sikerülhetnek, vagy jobbításra szorulnak. Minél gyorsabban értesülünk ezekről, annál gyorsabban tudunk korrekciós intézkedéseket tenni.

A L’ORÉAL Speak Up szabályzatnak az a célja, hogy tisztázza, a L’ORÉAL munkavállalói, külső munkatársai, illetve a többi érdekelt fél mikor és hogyan szólalhat fel, és tehet Speak Up (visszaélésekre vonatkozó) bejelentéseket.

Speak Up bejelentés megtételéhez látogasson el a L’Oréal Speak Up weboldalára.

CSOPORTSZABÁLYZATOK, AZ ETIKAI KÓDEX MELLÉKLETEI


A Kódex mellett egyes témákkal a csoport külön szabályzatai foglalkoznak. Ilyen téma például a beszállítói kapcsolatok, a gyermekmunka, a felelős vállalati átszervezés, valamint a család és a barátok foglalkoztatása.

TÖLTSÖN LE EGY KONKRÉT CSOPORTSZABÁLYZATOT