Influencer Értékkódexünk

picture_photo1
picture_photo1

A L'ORÉAL INFLUENCER ÉRTÉKKÓDEXE
Hogyan működünk együtt a véleményvezérekkel

A L'Oréal a véleményvezérekkel együtt osztozik a szépség iránti szenvedélyen. A véleményvezérek remek lehetőséget jelentenek számunkra, hogy személyre szabottabb módon érintkezzünk a fogyasztókkal, és szorosabbra fűzzük velük a kapcsolatot. Nagyon fontos az átláthatóság és a feddhetetlenség, mivel tiszteljük a fogyasztókat, és a jövőben is szeretnénk kiérdemelni a bizalmukat. Elköteleztük magunkat amellett, hogy átlátható, tiszteletteljes és szakmai kapcsolatokat fejlesszünk ki a véleményvezérekkel, közvetve pedig az ő közönségükkel.

Ezt a célt szem előtt tartva, figyelembe véve továbbá a kapcsolatokhoz társuló etikai kockázatokat, jelen Értékkódex az igazi kapcsolattartást célzó kölcsönös kötelezettségvállalás, amelyben a mi érdekeink összhangban vannak az véleményvezérekével, és békében megférnek egymás mellett.

A L'Oréal kötelezettségvállalásai

 1.  1. A L'Oréal elkötelezte magát, hogy tisztelettel viszonyul mindenkihez, és üdvözli a sokszínű szépséget, ezen kívül nemtől, háttértől, bőrszíntől és hivatástól függetlenül együttműködik minden emberrel. Arra törekszünk, hogy olyan véleményvezérekkel működjünk együtt, akik osztják értékeinket és Etikai Alapelveinket: Feddhetetlenség, Tisztelet, Bátorság és Átláthatóság. Fenntartjuk a jogot, hogy a létesítendő kapcsolat jellegétől függően átvilágítást folytassunk. Ilyen esetben csak a nyilvánosság számára hozzáférhető információkat ellenőrizzük.
 2.  2. Olyan véleményvezérekkel igyekszünk társulni, akik kitartó munkájukkal és tehetségükkel, organikusan építették ki követői táborukat. Ellenőrizzük, hogy a véleményvezérek nem fizetős vagy „like-for-like” módszerrel vásárolják meg és nem mesterségesen növelik követőik és posztjaik engagement (like-ok és hozzászólások) számát.
 3.  3. Teljesen átláthatóak vagyunk, amikor a véleményvezéreinkkel fennálló kapcsolataink jellegéről szólunk, nemcsak azért, mert eleget kell tennünk a világban a vonatkozó rendelkezéseknek, hanem a fogyasztói bizalom biztosítása és megtartása érdekében is.
 4.  4. Világosan ismertetjük elvárásainkat, a célkitűzéseinket és az egyéb részleteket, például a megjelenések időpontját (vagy a bejegyzések határidőit). Kreatív szabadságot biztosítunk a véleményvezéreknek, hogy a saját stílusukban és hangnemükben tehessék közzé az üzeneteiket, mert értékeljük a kreativitást és az eredetiséget.
 5.  5. Tiszteletben tartjuk a kölcsönös megállapodásunk feltételeit az imidzshez fűződő jogok, a szerzői jogok és a személyes adatok tekintetében.
 6.  6. Nem dolgozunk 16 éven vagy a törvényes szerződéskötési képesség korhatárán aluli véleményvezérekkel.
 7.  7. Tiszteletteljesen cselekszünk és kommunikálunk a véleményvezérekkel minden érintkezés során, legyen az virtuális vagy személyes.

A véleményvezérek kötelezettségvállalásai

 1.  1. A véleményvezérek vállalják, hogy hiteles módon tájékoztatnak, kreatív, érdekes és értékes tartalmakat osztanak meg.
 2.  2. A véleményvezérek ugyanazokat az etikai alapelveket és értékeket osztják, mint a L'Oréal, és vállalják, hogy nem tesznek – és korábban sem tettek – közzé olyan tartalmakat, amelyek ellentétesek az értékeinkkel, mint a tisztelet, a tolerancia és a befogadás. A véleményvezérek ezen kívül nem osztanak meg olyan nézeteket és nem lesznek részesei olyan magatartásnak, amely rasszizmusként, antiszemitizmusként, homofóbiaként, nőgyűlöletként, vallási intoleranciaként, erőszakként, zaklatásként vagy másokkal szembeni agresszivitásként, pornográfiaként vagy bármilyen típusú bűncselekményként értelmezhető.
 3.  3. A véleményvezérek szabadon megoszthatják a termékeinkkel és márkáinkkal kapcsolatos őszinte véleményüket, miközben tartózkodnak az ezekre vonatkozó becsmérlő tartalmak közzétételétől.
 4.  4. A kapcsolat jellegétől függően a véleményvezérek vállalják, hogy betartják a megállapodások feltételeit, ideértve a kapcsolattartási szabályokat, az elvárásokat és a célkitűzéseket vagy a közzétételi határidőket.
 5.  5. A véleményvezérek átlátható módon nyilatkoznak a L'Oréallal fenntartott kapcsolataikról úgy, hogy teljes tájékoztatást adnak a közönségnek a kereskedelmi érdekeltségükről annak érdekében, hogy teljesen átlátható legyen, mikor fizetett vagy támogatott egy tartalom (szponzorált tartalom, #hirdetés #SponsoredBy stb.).
 6.  6. A véleményvezérek tiszteletben tartják az imidzshez fűződő jogokat és a szerzői jogokat, illetve a fogyasztók adatvédelemhez fűződő jogait.
 7.  7. A véleményvezérek tiszteletteljesen tárgyalnak a L'Oreal csapataival minden érintkezés során, legyen az virtuális vagy személyes.