Beilleszkedés

Indulás: a társaságnál megtett első lépései egy izgalmas élmény kezdetét jelentik. A L’Oréalnál egy személyre szabott bemutatással mindent megteszünk azért, hogy jó fogadtatásban részesüljön.

Belonging to a company and understanding its culture and trade

Belonging to a company and understanding its culture and trade

A jó fogadtatás és a L’Oréalhoz tartozás érzése azt jelenti, hogy osztozik kultúránkban, szakértelmünkben és megkapja a tehetségének kibontakoztatásához szükséges erőforrásokat. Mi így segítünk Önnek, hogy új munkahelyi kihívásokkal találkozhasson, és így biztosítjuk, hogy magabiztosan és kellemesen érezze magát, amikor csatlakozik a társaságunkhoz.

Nem „egy kaptafára" történő beilleszkedés


Mivel az általunk felvett emberek a legkülönbözőbb személyiségekkel, képességekkel és tapasztalattokkal rendelkeznek, ezért tudjuk, hogy integrációjuknak személyre szabottnak kell lennie, ha azt szeretnénk, hogy tökéletesen és sikeresen beilleszkedjenek a társaságba. A L’Oréal FIT-programunkat (nyomon követési és beilleszkedési út) kifejezetten az új alkalmazottak számára terveztük, amely segíti Önt, hogy sikeres legyen a karrierje új szakaszában.

Tanulni annyi, mint megismerni


A L’Oréal FIT-program 6 olyan képzési lehetőséget biztosít, aminek segítségével megszerezheti a csoporton belüli haladáshoz és a saját pályafutásának felépítéséhez szükséges tudást és képességeket. Az Ön személyére szabott L'Oréal FIT-programja:

  • Kezdődik egy sikeres fogadtatással

A L’Oréalnál tudjuk, hogy segítenünk kell az Ön beilleszkedését a társaságba és az új feladatkörébe, ezért pozitív és informatív fogadtatásban részesítjük. Szeretnénk, ha a beilleszkedés minél zökkenőmentesebb lenne.

  • A terület és a termékek megismerése

Annak érdekében, hogy felfedezze a L'Oréal lényegét, számos lehetőséget biztosítunk arra, hogy megismerje a területet és a termékeinket (helyszíni látogatások, szakmai képzés, kereskedelmi terület megismerése, megfigyelés…).

  • Képzések és kerekasztal-beszélgetések

Ezek segítenek majd, hogy találkozzon a többi új munkatárssal, tudást és tapasztalatot szerezzen, véleményt cseréljen a vezetőkkel és a kollégáival és létrehozza első hálózatát.

  • Személyre szabott találkozókból álló program

Az első hetekben egy személyre szabott program szerint fog haladni, ahol találkozik majd a legfontosabb kapcsolataival, megismeri a vállalkozásunkat, a velejáró kihívásokat és azt, hogy mit is várunk Öntől az új munkakörében.

  • Munkahelyi tanulás

A munkahelyi tanulást az Ön közvetlen vezetése támogatja. Tudásátadással segíti, hogy fejlessze a szakértelmét, és különböző helyzetekben lehetőséget biztosít a megfigyelésre és a tapasztalatszerzésre.

  • Egyéni útmutatás a mentor és a HR támogatásával

Ez két kevésbé hivatalos lehetőség a figyelésre, kérdezésre és ismerkedésre. A mentora tárgyilagos tanácsokat tud adni tapasztaltakra, a tanulási folyamatra és a hálózatépítésre vonatkozóan. A HR-vezető is végig támogatni fogja a beilleszkedését, aki az örömteli, de a nehezebb pillanatokban is osztozni fog Önnel.

Egy folyamat, amiben Öné a kezdeményezés


Nyilvánvaló, hogy az új munkatársakat a folyamatban támogatja a saját vezetőjük, aki gyakorlati felkészítőként működik, a HR-csapat és az egyik kollégájuk, aki a mentorukként segíti munkájukat. Újoncként azonban Ön is tevékeny részese a saját beilleszkedésének, és elvárjuk Öntől, hogy legyen kezdeményező a folyamatban és mutassa meg, hogy tényleg szeretne tanulni és előrehaladni.