Új Ambíció: Alacsony Szén-Dioxid Kibocsátás

A klímaváltozáshoz hozzájáruló egyik legjelentősebb tényező a szén-dioxid kibocsátás. Ökológiai lábnyomunk lecsökkentésének érdekében teljes átalakulásra köteleztük el magunkat, ezáltal egy alacsony szén-dioxid kibocsátású üzleti modell felé haladva. Célunk az, hogy katalizáló szerepet töltsünk be, annak érdekében, hogy aktívan hozzájárulhassunk ennek az egész világot érintő kihívásnak a kezeléséhez.

SZÉN-DIOXID KIBOCSÁTÁS CSÖKKENTÉSE: GLOBÁLIS STRATÉGIA

Kettős megközelítést alkalmazunk szén-dioxid lábnyomunk csökkentéséhez. Először is ipari telepeink kibocsátását 77%-kal csökkentettük 2005-höz képest, az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése, megújuló energia használata és az energiahatékonyság javítása által, telephelyeinken és elosztó-központjainkban. Ugyanebben az időszakban termelésünk 38%-kal nőtt, ami bizonyítja hogy képesek vagyunk összeegyeztetni kereskedelmi sikerünket ambiciózus fenntarthatósági céljainkkal.

Annak érdekében, hogy megerősítsük környezetvédelmi teljesítményünket, partneri kapcsolatot építettünk ki a Suezzel, hogy világszerte jelenlévő ipari, adminisztratív és kutatási telephelyeinken innovatív technológiákat és megoldásokat fejlesszünk. 2018 végére 38 L'Oréal telephely érte el a szén-dioxid semlegességet.

Ehhez kapcsolódóan, elköteleztük magunkat az ipari és logisztikai tevékenységünkhöz köthető szermaradványok kibocsátásának 2020-ra történő kiegyensúlyozása mellett, azáltal hogy szén-dioxid megtakarítást idézünk elő fenntartható beszerzési tevékenységeinken belül. Az ellátóinkkal való partnerség keretein belül, a civil szervezetek vagy helyi szakemberek segítségével olyan projektek fejlesztésén dolgozunk, amelyek arra lettek kitalálva, hogy javítsák termelőink életminőségét, megőrizzék a biodiverzitást, valamint kordában tartsák és elkerüljék a szén-dioxid kibocsátást, az alábbi három módon:

  • az energiahatékonyság javításával;
  • az alacsony szén-dioxid kibocsátású mezőgazdálkodási gyakorlatok szorgalmazásával, beleértve az agrár-erdészetet;
  • az erdők fenntartható igazgatásával

Tehát mit is jelent a szén-dioxid kibocsátás ellentételezés? Azt jelenti, hogy fenntartható beszerzési folyamatok által jutunk kibocsátási előnyhöz, ezáltal ellensúlyozzuk az elkerülhetetlen szén-dioxid kibocsátást, amelyet néhány termelési és működési folyamatunk okoz.

A KLÍMAVÁLTOZÁS ELLEN HARCOLÓ NŐK TÁMOGATÁSA

A L'Oréal alapító tagja a Women4Climate nevű kezdeményezésnek, amelyet 2017-ben indított a C40 Cities, egy globális hálózat, amely a világ nagyvárosai közül 90, a klíma megóvása mellett elköteleződött várost egyesít.

A kezdeményezés célja, hogy a civil társadalomból fellépő, fiatal nők képzését támogassa, ezzel megerősítve vezetői képességeiket és hozzásegítve őket ahhoz, hogy helyi