A L’Oréal az első 10 között a Thomson Reuters Sokszínűségi és Befogadási Indexén
A Csoport

Egymás után már harmadik éve a világ egyik vezető vállalatának tartja a L’Oréalt a Thomson Reuters, amely több mint 7000 nemzetközi szervezetet rangsorol különböző sokszínűségi és befogadási mutatók alapján. 2018-ban a Thomson Reuters a Naturával holtversenyben a 8. helyre tette a világon a L’Oréalt olyan élvonalbeli szereplők között, mint az Accenture vagy a Novartis, mindenkit a legkülönbözőbb szempontok alapján, négy kategóriában értékelve.

Thomson Reuters

A Thomson Reuters Index eredményei 24 sokszínűségi és befogadási mérőszámra épülnek, amelyek a következő négy fő pillérben csúcsosodnak ki: Sokszínűség, Befogadás, Humánfejlesztés és Negatív sajtó. Csak azon vállalatok kapnak összesített eredményt, amelyek mindegyik pillér alapján eredményt értek el.

„A L’Oréal folyamatosan és tartósan elkötelezett a Sokszínűség és a Befogadás mellett. Ezzel az új elismeréssel díjazzák és ösztönzik is az erőfeszítéseinket” – mondja Jean-Claude Le Grand, a L’Oréal emberi kapcsolatokért felelős ügyvezető alelnöke. „Meggyőződésünk, hogy a sokszínűség és a befogadás a teljesítmény hatékony motorja, egyben pedig páratlan innovációs forrás is.”

A Thomson Reuters Index a vezetésben és az igazgatóságban a nemek szerinti és a kulturális sokszínűség mérőszámaként a Sokszínűséget, illetve a folyamatok és a célkitűzések változatosságát értékeli. A nemek közötti egyenlőség tekintetében hosszú ideje világelsőként elismert L’Oréal ösztönzi a vállalatnál az egyenlőséget és az egyenlő díjazást.

Ami a Befogadást illeti, akadálymentességgel, beszerzéssel, toborzással és képzéssel foglalkozó, önként elfogadott irányelvnek, illetve felvilágosító szemináriumoknak köszönhetően gondoskodik a Csoport arról, hogy szívesen lássák és értékeljék a fogyatékossággal élő személyeket. Ezenkívül a mindinkább befogadó munkahely ösztönzése, illetve munkavállalóinak fejlesztése érdekében a L’Oréal mostantól azt is méri, hogy a vezetői mennyire építenek a sokszínűségre és a befogadásra.

Végezetül a L’Oréal 2017-ben kiadott irányelvének részét képezi az emberi jogok tekintetében a sokszínűség proaktív megközelítése.

A Thomson Reuters Index a Sokszínűség és Befogadás különleges rangsora, amely átlátható módon és objektíven méri a vállalatok teljesítményét, olyan tényezők alapján, amelyek meghatározzák a sokszínű és befogadó munkahelyeket.