AZ ENSZ A GLOBÁLIS MEGÁLLAPODÁS VEZETŐ VÁLLALATAKÉNT ISMERTE EL A L’ORÉALT
A Csoport

A L'Oréal a Globális Megállapodás VEZETŐ VÁLLALATAKÉNT (Global Compact Lead) kapott elismerést a világ legnagyobb vállalatai által indított fenntarthatósági kezdeményezés egyik legaktívabb résztvevőjeként, bemutatva folyamatos elkötelezettségét az ENSZ Globális Megállapodása és a felelős üzleti tevékenység Tíz Alapelve iránt.

Emellett az ENSZ Globális Megállapodása a L'Oréal Emmanuel LULIN-t (Senior Vice President & Chief Ethics Officer) választotta meg az SDG PIONEER for Advancing Business Ethics (az üzleti etika előmozdításáért felelős fenntartható fejlődési célok úttörője) címre. Ez az első alkalom, hogy ezt az elismerést egy vezető etikai tisztviselőnek ítélték oda.

Mindkét bejelentést az Egyesült Nemzetek Szervezetének New York-i központjában tették az ENSZ 2018-as Globális Megállapodás Vezetői Csúcstalálkozóján (Global Compact Leaders Summit 2018).

Lise KINGO az ENSZ Globális Megállapodás ügyvezető vezérigazgatója elmondta, „A VEZETŐ VÁLLALATOK képviselik a legmagasabb szintű elkötelezettséget az ENSZ Globális Megállapodása iránt. A Fenntartható Fejlődési Célok elérése és az általunk elképzelt világ megteremtése nem történhet meg a felelősségteljes üzleti közösség bátor, aktív lépései nélkül. Minden méretű vállalatnál szükség van arra – a mai napon elismeréssel kitüntetettekhez hasonlóan –, hogy javuljon a teljesítmény, függetlenül attól, hol tart a fenntarthatóság felé vezető úton.”

Jean-Paul AGON, a L'Oréal elnök-vezérigazgatója elmondta, „Az összes L'Oréal munkavállaló világszerte nagyon büszke ezekre a rendkívüli elismerésekre. A változtatás megtételéhez nemcsak a felsővezetés hosszú távú elkötelezettsége, hanem valamennyi munkavállaló mindennapi törekvése is szükséges. Csak együtt tehetünk még nagyobb erőfeszítéseket etikus vállalati polgárként.”

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének Globális Megállapodása felhívást intéz a vállalatok számára, hogy koordinálják működésüket és stratégiájukat tíz, egyetemesen elfogadott alapelv mentén az emberi jogok, a munkaerő, a környezetvédelem és a korrupció elleni küzdelem terén, és hogy tegyenek együtt lépéseket az ENSZ fenntartható fejlesztési céljain belül megfogalmazott céloknak és kérdéseknek az előmozdítása érdekében.

Az ENSZ Globális Megállapodása minden évben megünnepli a fejlődési célok úttörőinek (SDG Pioneers) csoportját, a világ minden tájáról érkező üzleti vezetőket, akik kivételes munkát végeznek az ENSZ fenntartható fejlesztési céljainak előmozdítása érdekében saját vállalatukon keresztül, és másokat is ösztönöznek a mozgalomhoz való csatlakozásra.

Mindkét elismerés kiemeli a L'Oréal elkötelezettségét az ENSZ Globális Megállapodása irányában, valamint etikai és fenntarthatósági stabilitását a „Sharing Beauty with All” programjai kapcsán. A L'Oréal erős etikai alapelvei – a Feddhetetlenség, a Tisztelet, a Bátorság és az Átláthatóság – irányítják fejlődését és hozzájárulnak hírnevének építéséhez. Ezek az alapelvek képzik a vállalatcsoport politikájának alapját a megfelelés, a felelős innováció, a környezettudatos gazdálkodási rendszerek, a szociális és társadalmi felelősségvállalás, valamint a jótékonyság szempontjából. A L’Oréal arra törekszik, hogy az egész világon példamutató vállalat legyen, ezért az etikát állítja üzleti gyakorlatainak középpontjába.