A L'Oréal megosztja a növekedést
A Csoport

A növekedésből származó előnyök megosztása a L’Oréal fenntarthatósági programjának alapvető lényegét jelentő elkötelezettség. Beszállítóink és az értéklánc többi szereplőjének támogatásával a Csoport elkötelezett amellett, hogy kézzelfogható javulást hozzon a helyi közösségekben élő emberek életébe.

growth sbwa

A munkavállalási lehetőségek támogatása és a társadalmi befogadás biztosítása

A L’Oréal ellátási láncán keresztül támogatja azokat a nehéz helyzetben lévő embereket, akik munkát szeretnének találni, ezért azt a célt tűzte maga elé, hogy 2020-ig 100 000 embernek segít abban, hogy munkahelyet találjon magának.

Ennek eléréséhez számos különböző programot folytat. Ezek közé tartozik a Solidarity Sourcing. A 2010-ben elindított program keretében a Csoport a beszerzések egy részét olyan vállalatokhoz tereli, amelyek a munkaerőpiacról kiszoruló, a pénzügyileg kiszolgáltatott helyzetben lévő közösségekhez tartozó, vagy kis szervezetekben dolgozó embereket foglalkoztatnak. 2016-ban a Csoport például Kína gazdasági migráció által érintett területein található gyáraktól rendelte reklámanyagainak egy részét. A kezdeményezés 160 anya számára garantálta a tisztességes fizetést, amellyel kielégíthették családjuk szükségleteit – és még otthonuk közelében is dolgozhattak.

Egy másik ilyen projekt volt a Burkina Fasó-i helyi közösségekkel való együttműködés után a shea vaj fenntartható ellátási láncának létrehozása. Ennek hármas célkitűzése van: közvetítők nélküli tisztességes jövedelem biztosítása a shea diót begyűjtő nők számára; helyi értékteremtés a helyes begyűjtési módszerek oktatásával; illetve a környezet védelme a helyi shea fák megóvásával. 2014 óta a Csoport több márkája által használt shea vaj 100%-át biztosítja ez a fenntartható beszerzési program – ezzel 2016 végéig 35 000 embernek segített.

A Solidarity Sourcing 2017-ben összesen mintegy 48 700 szociálisan vagy pénzügyileg hátrányos helyzetben lévő embernek segített munkához jutni.

Beszállítók azonos hullámhosszon

A L’Oréal számára a fejlődés előnyeinek megosztása azt is jelenti, hogy kéz a kézben dolgozik a beszállítókkal. Az összesített értékelésen belül 20%-ot képvisel a CSR, azon öt szempont egyike, amelynek alkalmazásával a L’Oréal kiválasztja a beszállítóit. 2020-ban a stratégiai szempontból fontos beszállítók 100%-a vesz majd részt a L’Oréal fenntartható fejlesztési programjában.

A Csoport abban is segíti a beszállítókat, hogy összeállítsák saját környezetvédelmi stratégiáikat, 2009 óta különböző oktatási eszközöket kínál nekik, és a CDP-vel (korábban Carbon Disclosure Project) közös munkára, különösen pedig a CDP Supply Chain (ellátási lánc) programban való részvételre ösztönzi őket. Mi ennek a célja? Arra ösztönözni a beszállítókat, hogy az üvegházhatásúgáz-kibocsátás csökkentésére vonatkozóan 2020-ig határozzák meg a céljaikat és állítsák össze az akcióterveiket.

A L’Oréal felelős szépségápolására vonatkozó további információkért:

Olvassa el „Kötelezettségvállalásaink”, továbbá „Vállalati társadalmi felelősségvállalás” című anyagunkat (Forrás: L’Oréal 2017-es éves jelentés)

Fenntarthatósági programunkról, kezdeményezéseinkről és eredményeinkről a következő helyen olvashat: sharingbeautywithall.loreal.com