MY SKIN TRACK UV: AKKUMULÁTOR NÉLKÜLI, VISELHETŐ NAPFÉNYVÉDŐ SZENZOR A LA ROCHE-POSAY-TÓL
Márkák

CES2019

A L’Oréal és a La Roche-Posay bemutatta a „My Skin Track UV” viselhető bőr- és napfényvédő szenzort, amellyel a nők és a férfiak egyénileg ellenőrizhetik, hogy mekkora veszélyt jelent számukra az UV, a szennyezés, a pollen és páratartalom.

A bőr- és napfényvédelem kutatás és innováció melletti több évtizedes elkötelezettségének eredményeként a L'Oréal ma bejelentette, hogy a La Roche-Posay My Skin Track UV – az első viselhető, akkumulátor nélküli elektronikus UV-kitettségmérő – már megvásárolható az apple.com-on és egyes amerikai Apple Store üzletekben. Ez az első alkalom, hogy a L'Oréal technológiai inkubátorában kifejlesztett és a 2018-as szórakoztató-elektronikai kiállításon nagy érdeklődés közepette bemutatott My Skin Track UV-t megvásárolhatják az amerikai fogyasztók. Az egyén UV-szintjeit mérő érzékelőjének és a szennyezettség, a pollen és a páratartalom veszélyeit nyomon követő társalkalmazásának köszönhetően a My Skin Track UV megjelenésével a felhasználók tájékozottabb döntéseket hozhatnak, amikor a bőrükről van szó.

„Kutatásainkból már régóta tudjuk, hogy a fogyasztóknak jobban meg kell ismerniük egyéni UV-kitettségüket” – mondja Guive Balooch általános alelnök és a L'Oréal technológiai inkubátorának vezetője. „Azért hoztuk létre ezt az akkumulátor nélküli érzékelőt, hogy beépüljön használójának életébe és napi rutinjába. Reméljük, hogy e problémamegoldó technológia megjelenésével könnyebben tudnak majd az emberek okos, napfénybiztos döntéseket hozni.”

A díjnyertes La Roche-Posay My Skin Track UV az UVA- és az UVB-sugárzást is méri, és azonnali állapotjelentést szolgáltat, miközben akár három hónapnyi adatot is eltárol. Az akkumulátor nélküli érzékelő a nap hatására bekapcsol, és a felhasználó okostelefonjáról kis hatótávolságú kommunikáció segítségével működik. A My Skin Track UV egyszerű, egyérintéses szolgáltatása a társalkalmazáshoz továbbítja az eltárolt adatokat: az alkalmazás frissítéséhez a felhasználó csak megérinti okostelefonján a My Skin Track UV-t. A részletes UV-adatok mellett az Apple HealthKittel zökkenőmentesen együttműködő alkalmazás bepillantást enged a páratartalom, a pollen és a szennyezettség szintjébe. A vizionárius tervezővel, Yves Beharral együtt tervezett apró, viselhető érzékelő 12 mm széles és 6 mm magas, vízálló, és van egy erős drótcsiptetője, amellyel kényelmesen felerősíthető a ruhára vagy valamilyen kiegészítőre.

A My Skin Track UV kifejlesztésében részt vett a L'Oréal vezető bőrápoló márkája, a La Roche-Posay, amely szorosan együttműködik bőrgyógyászokkal annak érdekében, hogy biztonságos és hatékony bőrápoló termékeket fejlesszen ki a betegek számára az egész világon. A La Roche-Posay Anthelios nevű napvédő családja több mint 60 kozmetikaipari díjat nyert már eddig. 2016-ban a La Roche-Posay és a L’Oréal forgalomba hozta a világ első nyújtható bőrérzékelőjét, az UV-sugárzást mérő My UV Patch tapaszt. A későbbi fogyasztói felmérések eredményei a biztonságos napozási szokások javulását mutatták, mivel a résztvevők 34 százaléka gyakrabban használ napvédőt, 37 százaléka pedig sűrűbben keres árnyékot.

A My Skin Track UV és a My UV Patch tapasz is a L’Oréal által John Rogersszel, a Northwestern University professzorával megvalósított összefogásra és kutatásra támaszkodik, arra a tudásra építve, amelyet a professzor a rugalmas, nyújtható elektronikában, illetve a milliméteres méretű vezeték nélküli technológiában lévő szellemi tulajdon (SzT) és az innováció területén a viselhető technológia két éllovasánál, az MC10, Inc. és a Wearifi vállalatnál felhalmozott.

„A La Roche-Posay meggyőződése, hogy a jobban mutató bőr az egészséges szokásokkal kezdődik, éppen ezért elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a tudományos fejlődést egyenesen a fogyasztókhoz vigyük, hogy jól tájékozott döntéseket hozhassanak, aminek köszönhetően kivételes bánásmódban részesíthetik a bőrüket” – mondja Laetitia Toupet, a La Roche-Posay nemzetközi vezérigazgatója. „A technológia kifejlesztésébe fektetett kutatások azt mutatták, hogy a viselhető cikkekben megvan az a lehetőség, hogy valódi változásokat idézzenek elő az emberek szokásában, mivel mérhetik és megérthetik, hogy mennyire vannak kitéve a különböző környezeti viszontagságoknak, és ennek megfelelő lépéseket tehetnek.”

A My Skin Track UV 59,95 dolláros gyártó által ajánlott kiskereskedelmi áron már kapható az Egyesült Államokban az apple.com-on és egyes Apple Store üzletekben. Ha a My Skin Track UV-ről szeretne többet megtudni, látogasson el a következő helyre: www.laroche-posay.us