A L’Oréalt több Kiválósági díjjal tüntették ki
A Csoport

A Jogi és Üzleti Etikai Tanszék fennállásnak tizedik évfordulója alkalmából a Párizsban rendezett ünnepségen a L’Oréal-t három kiválósági díjjal tüntették ki az üzleti etika és vállalatirányítás területén nyújtott tevékenységéért.

ethics awards

Clichy – 2018. május 18. – A Jogi és Üzleti Etikai Tanszék fennállásnak tizedik évfordulója alkalmából a Párizsban rendezett ünnepségen a L’Oréal-t kiválósági díjjal tüntették ki az üzleti etika és vállalatirányítás területén nyújtott tevékenységéért az alábbi kategóriákban: Etikus vállalatirányítás, etikus vezetés és etikus példamutatás.

„A Jogi és Üzleti Etikai Tanszék tudományos kiválósága elismert Európában. A L’Oréal büszke arra, hogy az etikát mint az egyik legkedveltebb tudományágat támogathatja” – mondta Jean-Paul Agon, a L’Oréal elnök-vezérigazgatója.

„Alapvető fontosságú, hogy felgyorsítsuk egy európai etikai szellemi irányzat kifejlődését, a jövő szempontjából pedig elengedhetetlen az ismeretek kidolgozása és terjesztése, valamint a képzés, és a L'Oréal számára megtiszteltetés, hogy ebben részt vehet” – mondta Emmanuel Lulin, a L’Oréal rangidős elnökhelyettese és etikai igazgatója, aki elsőként kapta meg az etikai befolyás kifejtéséért járó tiszteletbeli díjat.

2018-ban az Ethisphere már kilencedik alkalommal ismerte el a L’Oréal-t, mint a 2018-as év egyik legetikusabb vállalatát a világon, és a Covalence a saját kategóriájában az első helyre sorolta.

A Jogi és Üzleti Etikai Tanszék az első olyan egyetemi tanszék Franciaországban, amely egy közös téma égisze alá vonja a tudósokat és az üzletembereket, hogy az etika, a vállalatirányítás, a vállalati társadalmi felelősségvállalás és a megfelelés területén tudományos és egyetemi tevékenységeket dolgozzanak ki. Célja azt ösztönözni, hogy az üzleti vállalkozások felelősségteljes viselkedést mutassanak a részvényesek és a környezetük iránt. Ezenfelül a 2007-ben alapított Jogi és Üzleti Etikai Mesterek célja, hogy olyan közkedvelt képzési programot kínáljon, amely új funkcióként lehetőséget teremt arra, hogy a vállalatok integrálják a velük kapcsolatban lévő szakembereket. További információk: http://www.chaireethiquedesaffaires.fr/pg/inenglish.php