L’ORÉAL-UNESCO A nőkért és a tudományért 20. nemzetközi díjátadó
A Csoport

Március 22-én, csütörtökön, a L’Oréal Alapítvány öt kivételes tudósnőt díjaz a 2018-as L’Oréal-UNESCO A nőkért és a tudományért díjátadón, amelyet az UNESCO központjában tartanak Párizsban.

FWIS 2018

A L’Oréal-UNESCO A nőkért és a tudományért program öt kiemelkedő tudósnőt díjaz, valamint 15 feltörekvő, fiatal tudósnőt is elismerésben részesít.

A nők továbbra is alulreprezentáltak a tudoményban, ahol az üvegplafon még mindig jelen van. Ma az akadémiai intézmények vezetői pozícióinak mindössze 11%-át tölti be nő, a tudományos Nobel-díjazottak közül pedig az 1901-es indulás óta 3% nő.

Pedig sok kimagasló tudósnő van a világon. A L’Oréal Alapítvány az UNESCO-val együttműködve 20 éve azon dolgozik, hogy növelje a nők arányát a tudományos kutatói pályán, és jobb nemek közti egyenlőséget segítsen elő a tudományban.

A 2018-as díjazottak: élvonalbeli tudósnők

A L’ORÉAL-UNESCO A nőkért és a tudományért díj öt kivételes kutatóját orvostudomány, paleontológia, molekuláris biológia, ökológia, valamint fejlődési biológia területeken tett jelentős tudományos hozzájárulásáért díjazzák.

1998 óta a program során 102 vezető kutatónőnek ítélték oda a díjat tudományos kiválóságáért, akik közül 3-an azóta a Nobel-díjat is elnyerték.

Azért, hogy még jobban felhívja a figyelmet ezekre a nőkre és eredményeikre, a L’Oréal Alapítvány elindította nemzetközi kommunikációs kampányát 7 nemzetközi repülőtéren (Párizs, New York, London, Dubai, Sao Paulo és Johannesburg), valamint Párizs-szerte, a JCDecaux-val és az Aéroports de Paris-val (Párizsi Repülőterek) együttműködésben.

>Fedezze fel a díjazottakat

 

A 2018-as International Rising Talents díjazottak (Nemzetközi feltörekvő tehetségek)

Az elmúlt 20 év során a L’Oréal Alapítvány és az UNESCO több mint 3000 tehetséges fiatal tudósnőt is támogatott kutatási közösségen keresztül, 117 országban. Ezeket a L’Oréal-UNESCO A nőkért és a tudományért országos ösztöndíjakat évente 275 ígéretes kutatónőnek ítélik oda, országos illetve regionális ceremóniákon.

A 275 fiatal tudósnő közül 15-öt választanak a nemzetközi díjazottak közé.

>Fedezze fel a 15 International Rising Talents díjazottat