2017-BEN SZÁMOS DÍJJAL ISMERTÉK EL A L’ORÉALT
A Csoport

A L'Oréal csoport számos előkelő díjat söpört be 2017-ben. A csoport működési kiválóságát és szilárd elkötelezettségét tanúsító díjakkal a L'Oréal jó munkahelyi légkörét, üzleti etikai kódexét és a nemek közötti egyenlőség támogatására, a környezet védelmére és az innováció ösztönzésére irányuló törekvéseit ismerték el.

loreal awards 2017

Befogadás, egyenlőség és etika: a három legfontosabb dolog, amivel egy felelős munkaadónak törődnie kell 

A csoport kötelezettségvállalásait tükröző L’Oréal HR-fejlesztési politika azt a célt szolgálja, hogy senki se maradjon magára. Meghozta a gyümölcsét az elszántság, hogy munkahelyet biztosítsunk a fogyatékkal élőknek, a kulturális és társadalmi háttérrel rendelkezők széles táborából vegyünk fel munkavállalókat és támogassuk a nemek közötti egyenlőséget, mivel a Thomson Reuters nemzetközi sokszínűségi és befogadási indexén a legjobb 20 közül 2017-ben már a legjobb 10 közé került a L’Oréal. A csoport ezen a téren elért eredményét mutatja a nemek közötti egyenlőségről két független szervezet, a GEEIS és az EDGE által kiadott tanúsítvány, csakúgy, mint a nemek közötti egyenlőséget támogató Equileap által összeállított 2017. évi nemzetközi vállalati rangsorban elért első helyezés. A L’Oréal arra is törekszik, hogy a részvényesekkel és az érdekeltekkel tartsa a kapcsolatot, ezért is történhetett, hogy a Corporate France éves átláthatósági díjátadóján 2017-ben az etikai kódex kategóriában a csoport hozta el a fődíjat. A díjjal a pénzügyi átláthatóság mellett elismerték a csoport üzleti etikai kódexét, azt a dokumentumot, amely a L’Oréal elnök-vezérigazgatója, Jean-Paul Agon szerint a csoport „alkotmánya”. Ezekkel a díjakkal az elvégzett kemény munkát ismerik el – mondja Jean-Claude Le Grand, a L’Oréal HR osztályának vezetője –, ezzel pedig arra ösztönzik a csoportot, hogy még tovább menjen.

A L’Oréal a világ legjobb munkahelyei között

A L’Oréal a fiatalok körében is népszerű célpont, mivel az Universum által a világ legvonzóbb munkaadóiról összeállított rangsorban 294 000 hallgató és üzleti iskolában diplomázó szavazata szerint nyolcadik lett a nemzetközi összesítésben. A helyezésben fontos szerepet játszott, hogy a csoport nemzetközi karriert tud biztosítani, és minőségi képzési programjai vannak. A nemzetközi elismerés leányvállalati szinten is visszaköszön, mivel a németországi L’Oréal európai HR-kiválóság díjat nyert azért, mert 2016-ban elindította a MyHR Rewards online platformot, hogy könnyebbé tegye a munkavállalók számára a bérjegyzék megértését és annak megállapítását, hogy a csoport milyen juttatásokat nyújt. Franciaországban a L’Oréal megerősítette harmadik helyét az Universum által a világ legvonzóbb munkaadóiról összeállított rangsorban. A fiatal diplomások a nyugalmat keresik ebben az állandó bizonytalansággal teli gazdasági környezetben, ezért azok a vállalatok vonzzák őket, amelyek nevéről az innováció jut az eszükbe. „Azért állhat a versenyben továbbra is élen a L’Oréal, mert a stabilitást az innovációval ötvözi. A csoport a szépségipari technológia élvonalában van, és az embereinek teret és erőforrásokat ad ahhoz, hogy kitalálják a kozmetika jövőjét” – magyarázza Carole Pasco-Domergue, a L’Oréal munkáltatói márkaépítés igazgatója.

Ipari kiválóság

2017 másik kiemelkedő eredménye volt a csoport ipari teljesítménye, amire az Universum is felfigyelt, amikor a L’Oréalt a világ 5 legdinamikusabb vállalatai egyikének nevezte. Franciaországban a csoport a működési kiválóságáért megkapta egy munkáltatói szervezet, a Medef 2017. évi díját. A díj a Medef elhatározását tükrözi, amellyel az innovatív ipari megközelítéseket díjazza Franciaországban. A Medef elnöke, Pierre Gattaz örömét fejezte ki az első évében járó díj sikerével kapcsolatban, míg Barbara Lavernos, a L’Oréal üzemeltetésért felelős ügyvezető alelnöke a következőket mondta: „Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy megkaptuk ezt a díjat, amely csapataink mindennapos elkötelezett munkájának jutalma”. Hozzátette, hogy a működési kiválóság az az alap, amelyre a L’Oréal épít az Ipar 4.0-ra történő átállásban.


Nemzetközileg elismert környezeti teljesítmény

Ugyancsak 2017-ben a L’Oréal fenntartható fejlesztési teljesítményét olyan intézmények is elismerték, amelyek a terület legszigorúbb előírásait állapítják meg. Egymás után már a második évben a L’Oréal a világ azon két vállalata közé tartozott, amelyek az üzleti teljesítményt értékelő független nemzetközi szervezet, a CDP által összeállított mindhárom értékelési kategóriában A minősítést kaptak. A megvizsgált 3000 vállalat közül a teljes ellátási láncban az éghajlatváltozás megakadályozására, a fenntartható vízgazdálkodásra és az erdőirtás megfékezésére a L’Oréalon kívül csak egy kapta meg a legjobb osztályzatot.

„Nagy megtiszteltetés a számunkra, hogy egymás után már a második évben a CDP elismerése szerint azon két vállalat között vagyunk a világon, amelyek AAA minősítést kapnak. Környezeti, társadalmi és munkavállalói kezdeményezéseinkkel pozitív hatást szeretnénk gyakorolni mindenhol, ahol üzleti tevékenységet folytatunk. Úgy gondolom, hogy a változás motorjai a vállalatok, nekünk pedig az a szerepünk, hogy a városokkal és nemzetekkel együtt megállítsuk az éghajlatváltozást. A vállalatoknak és a kormányoknak nem csak kötelességük tenni azért, hogy megakadályozzák az éghajlatváltozást, hanem ez a legjobb érdekük is. Mindent meg kell tennünk, amit csak tudunk, hogy kihasználjuk ezt a lehetőséget” – mondta a L’Oréal elnök-vezérigazgatója, Jean-Paul Agon, amikor e rangos díj november 30-án Brüsszelben megtartott átadóünnepségén felszólalt.

December végén a Newsweek magazin a L’Oréalt a Green Rankings élére helyezte a tőzsdén jegyzett nemzetközi vállalatok kategóriájában. Brazíliában az éghajlat-felmelegedés megakadályozása érdekében a „Sharing Beauty With All” társadalmi felelősségvállalási program keretében tett erőfeszítéseiért és elért eredményeiért részesült jutalomban a L’Oréal. Az országban működő legfenntarthatóbb vállalatokat megnevező 2017. évi Exame Fenntarthatósági Iránytű ugyancsak a brazil L’Oréalnak ítélte oda az első helyet az éghajlatváltozás kategóriában. Az elismeréshez fűzött szavaiban a L’Oréal Brazil létesítmény- és EHS-igazgatója, Gerald Vincent a következőket mondta: „Egyáltalán nem lehetetlenség kitűzni magunknak azt a célt, hogy egy milliárd fogyasztót szerezzünk a világban úgy, hogy mindeközben minden évben csökken a szén-dioxid-kibocsátásunk, vízfogyasztásunk és hulladéktermelésünk.”