A L’Oréal felvásárolja a Logocos Naturkosmetik AG természetes szépségápolással foglalkozó német vállalatot
A Csoport

A L’Oréal bejelentette, hogy aláírja a Logocos Naturkosmetik AG felvásárlására vonatkozó szerződést. A szépségápolással foglalkozó német vállalat Logona márkájával és a Santéhoz hasonló többi márkájával élen jár a természetes kozmetikai termékek területén. A vállalat minden termékének vegán és bio minősítése van, termékcsaládjai pedig biogazdálkodásból származó saját növényi kivonatokat és természetes összetevőket tartalmaznak.

logocos naturkosmetik

A németországi hannoveri székhelyű, körülbelül 340 embert foglalkoztató Logocos Naturkosmetiket 1978-ban alapította egy természetgyógyász. Németországban és más európai országokban értékesítésből nettó 59 millió euró árbevétele származott 2017-ben.

A Logona termékei közé hajápoló, hajszínező, bőrápoló és higiéniai termékcsaládok tartoznak, amelyeket a természetes kozmetikai termékek iránt elkötelezett fogyasztók szaküzletekben, főként bioüzletekben kaphatnak meg prémium áron. A Sante termékcsaládba hajápoló, bőrápoló, higiéniai és sminktermékek tartoznak, amelyeket a fiatal és divatkövető fogyasztók a közönségcikkeket árusító kiskereskedelemben kaphatnak meg elérhető áron. 

Alexis Perakis-Valat, a L’Oréal Közönségcikk Divíziójának elnöke szerint “A Logocos a Divíziót két hiteles és minősített természetes márkával, valamint a bioszépségpiac világszintű úttörőjének egyedi szakértelmével gazdagítja. A L’Oréal „ragadd meg, ami beindul” stratégiájával összhangban ez a felvásárlás tovább erősíti azt a pozíciót, amelyet a Divízió a meghatározó modern feltörekvő szépségápolási irányzatok között betölt.

Fabrice Megarbane, a németországi L’Oréal vezérigazgatója szerint “A németországi L’Oréal izgatottan tekint a természetes kozmetikai termékek terén történő tapasztalatszerzés elé olyan piacon, ahol a bio kozmetikai termékek iránti igény az egyik legnagyobb Nyugat-Európában.”

A L’Oréal ezzel a felvásárlással a Logocos Naturkosmetik márkák nemzetközi értékesítését kívánja bővíteni. A tranzakció a hatósági engedélyek megszerzése után, várhatóan pár hónap múlva zárul le.