SPOT: A L’Oréal világmegváltó ötlete
A Csoport

A Fast Company elismerése szerint a L’Oréal SPOT eszköze olyan projekt, amely innovatív megoldásokat kínál, hogy jobb legyen a világ.

SPOT

A Világmegváltó Ötletek Díjátadó (World Changing Ideas Awards) második felvonásán a Fast Company elismerése szerint a L’Oréal SPOT eszköze egy olyan projekt példája, amely innovatív megoldásokat kínál, hogy jobb legyen a világ.

A folyamatos innovációra való törekvést ünneplő díj

A Világmegváltó Ötletek a Fast Company egyik legfontosabb éves díjátadó programja.
A találékonyság díjazásának és az innováció támogatásának céljával a Fast Company olyan ötletekre hívja fel a figyelmet, amelyek magukban hordozzák a hosszú távú, rendszerszintű változások vagy az égető problémák megoldásának lehetőségét. Azzal, hogy erre a munkára felhívja a figyelmet, a Fast Company segít a vállalatoknak, hogy terjesszék az üzeneteiket, és több embert inspiráljanak.

SPOT: Hogyan támogatja a L’Oréal a fenntartható innovációt

A 2018. évi Világmegváltó Ötletek Díjátadó általános kiválóság kategóriájában a Fast Company a L’Oréal SPOT-projektjét jutalmazta (Sustainable Product Optimisation Tool – fenntartható termékoptimalizálás eszköz).

A SPOT egy páratlan értékelési eszköz, amelyet a L’Oréal azért fejlesztett ki, hogy felbecsülje a kozmetikai termékek környezeti és társadalmi hatásait.
A termék-életciklus minden szempontjából számszerűsíti a L’Oréal termékeinek környezeti és társadalmi teljesítményét, és nyomon követi a fejlődést négy területen, úgymint: csomagolás, a formula ökológiai lábnyoma, az összetevők forrása és a termék társadalmi haszna.
A projekt három különböző L’Oréal csapat – a L’Oréal fenntarthatóságért, csomagolásért és kutatásért felelős csapatok – együttműködésének eredménye nemzetközi szakértők összefogásával, akik hozzájárultak a szilárd alapokon álló módszertan kifejlesztéséhez.

A SPOT a L’Oréal „Sharing Beauty with All” nevű tágabb fenntarthatósági kötelezettség vállalásának része, amely immár teljes mértékben beépült minden új L’Oréal termék tervezési és bevezetési folyamatába.

A SPOT-ról további információkat találhat itt: