„A HAJ A TUDOMÁNYBAN GYÖKEREZIK” A L’ORÉAL PARIS JÓVOLTÁBÓL
Márkák

A legelső Hair Summit idejére a L'Oréal Paris megnyitotta párizsi Nemzetközi Hajkutató Központjának kapuit. A hajtudomány középpontjában egy páratlan rendezvény az újságírók, véleményvezérek és fogyasztók számára.

Hair Summit 2018

Hair Summit 2018

A L’Oréal Paris házi idegenvezetést tartott a laboratóriumaiban

Több mint 15 ország fehér köpenyes és védőszemüveges résztvevői láthatták a kulisszák mögötti varázslatot, a L’Oréal laboratóriumaiban miként lesz a tudományból hajápolás és szépség. A vendégek megismerhették a hajápoló termékek összetevőit és teljesítményük értékelését. A virtuális valóságra épülő, több mint másfél évig készített innovatív film bemutatásával a márka hajszakértői „kalandos haj körüli kirándulásra” vitték el a vendégeket, akik ennek köszönhetően elmélyülhettek a fejbőr titkaiban, és első alkalommal megismerhették a hajszálak keletkezését. A nap során a sajtó, a véleményvezérek és a fogyasztók felfedezték a hajszálak mögött rejlő tudományos igazságokat és azt is, hogy milyen rejtélyek megoldása vár még a kutatókra és a tudósokra. 

Szakértelem, tapasztalat és átláthatóság a középpontban

A kozmetikai innováció területén 1909. óta élen járó L'Oréal büszkén osztotta meg több mint 100 évnyi tudományos ismereteit a hajról, hajápolási kellékekről, formulákról és termékekről. A nap során több közreműködő szakértő igazolta ezt a szaktudást. Ez a rendezvény azonban nem csak a hajjal kapcsolatos tudásról szólt. Az új fogyasztói elvárásoknak megfelelően a márka az átláthatóságot állította a Hair Summit középpontjába, és őszinte tájékoztatást adott arról, hogy a tudósokból álló csapatok milyen megoldásokban gondolkodnak, és hogyan értékelik a termékek teljesítményét, hogy minden típusú haj a lehető legjobb ápolásban részesülhessen. Felajánlottak például a résztvevőknek egy komplett hajdiagnosztikát, amely a hajfelület állapotától kezdve a szépségápolási szokásokig mindenféle dolgot mér. Végezetül, a L’Oréal Paris megnevezte az interneten a hajápolással kapcsolatban leggyakrabban feltett négy kérdést, majd négy speciális virtuális tér megteremtésével meg is válaszolta őket. Hogyan lehet felgyorsítani a haj növekedését, és megelőzni a töredezést? Hogyan lehet kezelni a viszkető fejbőrt? Milyen előnyei vannak az olajoknak? Sokan teszik fel maguknak ezeket a kérdéseket, a Hair Summit résztvevői pedig igen közvetlen és megtapasztalható módon válaszokat is kaphattak ezek közül néhányra. 

Utazás a haj jelenébe és jövőjébe

Az előadótermi plenáris ülésektől a „szakértőkkel szemtől szembe” beszélgetéseken át a virtuális térig és a laboratóriumi gyakorlatokig a vendégeknek lehetőségük volt megismerni, hogy melyek a hajápolás jelenének és jövőjének legnagyobb és izgató témái. Néhány ezek közül: a haj hihetetlen szerkezetével kapcsolatos tudás, a biológiából merítő vegyészetben, illetve a 4D lézeres bionyomtatásban rejlő számos lehetőség. A sokszínű szépség és a szépséggel kapcsolatos igények megtestesítése mellett elkötelezett L’Oréal Paris bepillantást adott a 200 résztvevőnek abba, hogy milyen lesz a „Hajápolás 2050-ben”, amivel izgalmas távlatokat nyitott a jövőre vonatkozóan.