A L’Oréal Alapítvány támogatja az UNICEF-et
A Csoport

A L'Oréal támogatja az UNICEF-et a gyermekek millióinak életét veszélyeztető éhséggel szemben.

unicef

Az éhezés számos országot érint Afrikában és az Arab-félszigeten – Nigériában, Szomáliában, Jemenben és Dél-Szudánban – és néhány területen ez már hivatalos. Az elkövetkezendő hónapokban több mint 1,4 millió gyermek halhat meg alultápláltság következtében.

Hogy választ adjon a krízisre, a L’Oréal Csoport úgy döntött, hogy a L’Oréal Alapítványon keresztül támogatja az UNICEF munkáját az éhezés elleni harcban – példaértékű 100.000 euró adománnyal.

Az UNICEF csapatai az érintett országokban aktívan tevékenykednek, az adomány a következőkben segít a gyermekeknek és családjuknak:

- Mozgatható kitelepülések és szolgáltatások, amelyek segítenek abban, hogy a rászorulók elláthassák magukat és ételhez jussanak

- Gyógyszerek és védőoltások

- Ivóvíz és tisztálkodási lehetőségek elérhetővé tétele.

Tavaly októberben a L’Oréal Alapítvány pénzügyi támogatást is nyújtott az UNICEF-nek, hogy segítsen a Haiti-n pusztító Matthew hurrikán kétmillió károsultjának, beleértve 900.000 gyermeket. Ez az adomány segített a tiszta ivóvízhez való hozzáférésben, az elsősegély-nyújtásban, illetve átmeneti iskolák létrehozásában.

Ha Ön is szeretné adománnyal támogatni az UNICEF munkáját, kattintson ide.

A L’Oréal Alapítványról

Az elmúlt 10 évben a L’Oréal Alapítvány azokat az ügyeket támogatta, amelyekben hisz, a filantrópiai kezdeményezéseket két fő programján keresztül támogatja; ezek A nőkért és a tudományért (For Women in Science) és a Beauty For A Better Life.

A nőkért és a tudományért programon keresztül a L’Oréal Alapítvány arra ösztönzi a diáklányokat, hogy válasszák a kutatói pályát, valamint támogatja a kutatónőket és elismeri kiválóságukat azokon a kutatási területeken, amelyeken a nők alulreprezentáltak.

A Beauty For A Better Life programon keresztül a L’Oréal Alapítvány olyan programokat fejleszt és támogat, amelyek segítenek a betegség, szegénység és elszigeteltség miatt hátrányos helyzetű nőknek visszanyerni a méltóságukat, emberségüket és nőiességüket, illetve visszaintegrálódni a társadalomba. Ezt jólléti és szépségápolási kezeléseken keresztül teszi, orvosi vagy társadalmi területen képzett szakemberek segítségével, vagy ingyenes tréningek segítségével, amelyek segítenek a szépségipari karrierben.

Az Alapítvány ezen kívül a Médecins du Monde (A világ orvosai) szervezettel együttműködve az „Operation Smile”-t is támogatja, amely olyan gyeremekek műtéti kezelését támogatja, akik veleszületett rendellenességgel jöttek a világra, így próbálva újra mosolyra bírni őket.