A L’Oréal támogatja az éghajlatváltozás ellen küzdő nőket

A L'Oréal bejelentette, hogy a „Women4Climate” világméretű kezdeményezés alapító partnereként szeretne hozzájárulni az éghajlatváltozás ellen küzdő vezető nők felhatalmazásához. 

women4climate

Clichy, 2017. március 15. – A L'Oréal bejelentette, hogy a „Women4Climate” világméretű kezdeményezés alapító partnereként szeretne hozzájárulni az éghajlatváltozás ellen küzdő vezető nők felhatalmazásához. A hírt ma jelentették be a C40 városok New Yorkban, a Columbia Egyetemen megrendezett, és Anne Hidalgo, Párizs polgármestere, egyben a C40 elnöke által vezetett alakuló értekezletén.

A L'Oréal a C40 programban részt vevő minden városból azokat a fiatal nőket fogja támogatni, akik az éghajlatváltozás hatásait csökkentő megoldásokat dolgoznak ki. A Csoport a kollektívákat vezető nők mozgósításával a jövő vezetőit, illetve a vezetői képességek megerősítését fogja támogatni. A világ egyetemi katedráinak finanszírozásával a L'Oréal támogatni fogja az éghajlatváltozás nemekre jellemző következményeivel kapcsolatos kutatásait. A C40 városokkal közösen a L’Oréal az éghajlatváltozás nemekre jellemző kihívásaira megoldást jelentő projektek kiválasztásába és finanszírozásába is bekapcsolódik majd.

„A L’Oréalnál stratégiai jelentőségűnek tartjuk az összefogást a C40 városok női polgármestereivel, hogy támogassuk az éghajlatváltozás ellen küzdő vezető nők új nemzedékét. Ezt az elkötelezettséget tükrözi a L’Oréal két kiemelt területe, a nemek közötti egyenlőség és a klímavédelem is” – mondja Alexandra Palt, a L’Oréal fenntarthatóságért felelős vezetője. A nők nélkülözhetetlen szerepet fognak játszani a klímaváltozás problémájának megoldásában. A mi felelősségünk, hogy felhatalmazzuk és támogassuk őket.”

 

„A nők helyzetének javítására irányuló törekvésben, illetve az éghajlatváltozás elleni küzdelemben kulcsfontosságú partner a magánszektor. A L’Oréal az első vállalati partnerünk, aki támogatja a Women4Climate kezdeményezést, én pedig nagyon örülök ennek az együttműködésnek” – jelentette ki Anne Hidalgo, Párizs polgármestere, egyben a C40 elnöke.

A C40 városok a világ 90 legnagyobb, több mint 650 millió lakost és a világgazdaság egynegyedét kitevő városát kötik össze. A városok által létrehozott és irányított C40 célja, hogy megoldja az éghajlatváltozás problémáját és olyan intézkedéseket eredményezzen, amelyek csökkentik az üvegházhatású gáz-kibocsátást és a klímakockázatot, miközben javítják a városi emberek egészségét, jólétét és gazdasági lehetőségeit. A C40 jelenlegi elnöke Anne Hidalgo, Párizs polgármestere, az igazgatóság elnöki tisztségét pedig Michael R. Bloomberg, New York háromszor megválasztott polgármestere tölti be.

A L’Oréal fenntarthatósági kötelezettségvállalásai

A világ vezető kozmetikai vállalataként a L'Oréal elkötelezett a nemek közti egyenlőség mellett. Az igazgatóság 46%-a nőkből áll, és a L’Oréal márkáinak 58%-át is nők irányítják. A nők fontos szerepet játszanak a L’Oréal ellátási láncában olyan közösségek középpontjában is, amelyek a L’Oréal által felhasznált növényi eredetű alapanyagokat állítják elő.

Ez a helyzet a termelői közösségeket támogató beszerzésből származó, 35 000 nőt támogató Burkina Faso-i shea vaj, vagy a Marokkóban alapított, 600 tagú együttműködő hálózatból származó argánolaj fenntartható beszerzése esetében is. Ezek a programok már olyan átalakítási stratégiákat is tartalmaznak, amelyek segítik, hogy a nők csökkentetni tudják az éghajlatváltozás megélhetésükre és jövedelmükre gyakorolt következményeit.

A L'Oréal elkötelezett továbbá amellett is, hogy folyamatos erőfeszítéssel drasztikusan csökkentse saját szén-dioxid-kibocsátását. A L'Oréal a 2005-ös kiindulási értékhez képest 2016-ban abszolút értékben 67%-kal csökkentette szén-dioxid-kibocsátását, miközben 29%-kal nőtt a Csoport által előállított mennyiség. A L’Oréal így már több mint tizenkét éve bizonyítja, hogy képes összeegyeztetni a gazdasági növekedést és a klímavédelem melletti szilárd elkötelezettséget.

Ezt a teljesítményt a vállalatok fenntartható fejlesztési stratégiáit és vívmányait mérő és értékelő független szervezet, a CDP is elismerte.