A L’Oréalt nyolcadszor is a világ egyik legetikusabb vállalatának választotta 2017-ben az Etisphere Institut
A Csoport

Clichy, 2017. március 13. – Az etikus üzleti viselkedés alapelveinek meghatározásában és fejlesztésében világelső Ethisphere Institute a Világ Legetikusabb Vállalata 2017 (World’s Most Ethical Company®) elismerésben részesítette a világ vezető szépségipari vállalatát, a L’Oréalt.

Ethics2017

Az irányadó üzleti viselkedési normák és gyakorlatok iránti elkötelezettségét világosan mutatja az is, hogy az egészség- és szépségiparból mindössze két kiválasztott egyikeként a L’Oréal immár nyolcadik alkalommal szerzi meg ezt elismerést.

„A kiválóan teljesítő, innovatív és fenntartható vállalatok lényege a kultúra” – mondja Jean-Paul Agon, a L’Oréal elnök-vezérigazgatója. „Büszke vagyok arra, hogy kultúránk és irányítási módszereink alappillére az etika, ami az egész világon megköveteli kollektíváinktól, hogy a döntéshozatalnak mindig része legyen az etika.”

„A L’Oréalnál mindenkit büszkeséggel tölt el az, hogy immár nyolcadik alkalommal kapjuk meg az Ethisphere elismerését. Az etika az új döntéshozatali keretrendszer, és meg vagyunk győződve arról, hogy a hosszú távú siker lényeges eleme az erős, feddhetetlen kultúra” – mondja Emmanuel Lulin elnökhelyettes és etikai vezető.

2017-ben az Ethisphere már tizenegyedik éve díjazza azokat a vállalatokat, akik felismerik társadalmi szerepüket, amikor pozitív változásokat sugallnak vagy idéznek elő; mérlegelik, hogy tetteiknek milyen hatása van az alkalmazottakra, befektetőkre, vevőkre és más fontos érintettekre; napi döntéseiknél pedig az értékeikre és kultúrájukra támaszkodnak.

„Az elmúlt tizenegy évben a társadalmi elvárások átalakulását, a törvények és rendeletek állandó újrafogalmazását és a geopolitikai környezet változását tapasztaljuk. Azt is látjuk, hogy a Világ Legetikusabb vállalata elismeréssel rendelkezők hogyan reagálnak ezekre a kihívásokra. A világon mindenhol áldoznak helyi közösségeikre, felkarolják a sokszínűség és társadalmi befogadás stratégiáját, és fenntartható üzleti előnyként hosszú távon gondolkodnak” – magyarázza az Ethisphere vezérigazgatója, Timothy Erblich. „Gratulálok mindenkinek a L’Oréalnál, hogy elnyerték a Világ Legetikusabb Vállalata elismerést.”

Metodológia és értékelés

A Világ Legetikusabb Vállalata értékelés az Ethisphere Institute Ethics Quotient (EQ) keretein belül fejlődött ki több évnyi kutatás és vizsgálat után és szakértői tanácsok segítségével. Az EQ kvantitatív módszerekkel méri a vállalatok teljesítményét objektív, következetes, standardizált módon. A gyűjtött információ inkább a meghatározó kritériumok és fő kompetenciák átfogó mintavételét teszi lehetővé, mintsem a vállalatirányítás, kockázat, fenntarthatóság, megfelelés és etika minden aspektusát.

Öt fő kategóriában pontoznak: etikai és megfelelési program (35%), vállalati állampolgárság és felelősség (20%), etikai kultúra (20%), kormányzás (15%), illetve vezetés, innováció és hírnév (10%), ezeket a résztvevő vállalatok rendelkezésére bocsátják.

Díjazottak

A Világ Legetikusabb Vállalata 2017 címet elnyert vállalatok listája a http://worldsmostethicalcompanies.ethisphere.com/honorees/ linken érhető el.

A 2017. évi díjazottak best practice-ei és ismertetői egy infografikasorozat, illetve kutatási eredmények formájában folyamatosan fognak megjelenni az év folyamán (tekintse meg vagy töltse le a 2016. évi ismertetőket). Ha valamely szervezet szeretné összehasonlítani magát a Világ Legetikusabb Vállalataival, javasoljuk, hogy vegyen részt az Ethics Quotient felmérésben.

A L’Oréal etikájáról

Egy vállalat viselkedése éppen olyan fontos, mint a gazdasági teljesítménye vagy a termékek minősége. A L’Oréal alapvető, a fejlődését vezérlő és hírnevét gyarapító etikai elvekre épült, mint az Integritás, Tisztelet, Bátorság és Átláthatóság. Éppen ezek az elvek jelentik a Csoport irányelveinek alapját a megfelelőség, a felelős innováció, a környezetgazdálkodás, a közösségi és társadalmi felelősségvállalás és a jótékonyság szempontjából. A L’Oréal célja, hogy példát mutasson világszerte, és az üzleti élet szerves része legyen az etika.

-              2000-ben a L’Oréal volt az első vállalat Franciaországban, aki létrehozott egy Etikai Kódexet és 2007-ben kinevezett egy Etikai Igazgatót

-              2008-ban a L’Oréal elnök-vezérigazgatója, Jean- Paul Agon megkapta a híres Stanley C. Pace Leadership in Ethics díjat.

-              2014-ben a L’Oréal kiadta az Etikai Kódex 3. kiadását, amelyik ma már 45 nyelven, valamint angolul és franciául Braille-írásban is elérhető épp úgy mint az új etikai e-learning 22 nyelven.

-              2015-ben Emmanuel Lulin, a L’Oréal Etikai igazgatója megkapta a neves Carol. R. Marshall Innovation in Ethics díjat

-              A L’Oréal a Global Compact LEAD 100 vállalatának egyike,  tagja a Global Compact 100 tőzsdeindexének és aláírója az UN Women és az UN Global Compact „Women’s Empowerment Principles” kezdeményezésének.

-              A L’Oréal évente megrendezi az Etikai Napot, amikor a dolgozók világszerte kérdéseket tehetnek fel etikával kapcsolatban, online a vállalat elnök-vezérigazgatójának és az Ország Igazgatójuknak.

Több információért látogasson el a http://www.loreal.com/group/governance/acting-ethically.aspx weboldalra.

A L'Oréalról

A L’Oréal több mint 100 éve elkötelezett a szépség iránt. Egyedülálló nemzetközi portfoliójában 34 nemzetközi, sokszínű és egymást kiegészítő márka szerepel. A Csoport 2016-ban 25,8 milliárd eurós forgalmat generált és 89,300 munkavállalót alkalmaz világszerte. A világ vezető kozmetikai vállalataként a L’Oréal minden disztribúciós szektorban jelen van: a tömegpiacon, drogériákban, gyógyszertárakban, fodrászszalonokban, repülőtéri üzletekben, illetve saját márkaboltokban.

Kutatás és fejlesztés, és egy 3870 főből álló elkötelezett kutatócsapat alkotják a L’Oréal stratégiájának szívét, azon dolgozva, hogy a világ minden táján kielégítsék a szépség iránti igényeket. A L’Oréal új fenntarthatósági elköteleződése, a „Sharing Beauty With All” ambiciózus fenntartható fejlődési célokat tűz ki 2020-ig a Csoport teljes értékláncán keresztül.

www.loreal.com

Az Ethisphere Intézmény:

 

Az Ethisphere Intézmény nemzetközileg vezető szerepet tölt be az üzleti etikai normák definiálásában és fejlesztésében, mely az vállalati szerep, pozíció és üzleti siker mozgatórugója. Az Ethisphere sokéves tapasztalattal rendelkezik az alapvető etikai szabványok mérésében és meghatározásában az adatalapú ellenőrzésnek köszönhetően, melyek erősítik a vállalat működését. Az Ethisphere a Világ Legetikusabb Vállalatai program keretében díjazza a kiemelkedő teljesítményt, és a Business Ethics Leadership Alliance-szel (BELA) együtt összekapcsolja a az iparág szakértőit, az Ethisphere magazinban pedig megosztják a legújabb trendeket és best practice-eket.. További információkért látogasson el a http://ethisphere.com weboldalra.