Citizen Day 2017: Mindenkinek szerepe van
A Csoport

Értelmi sérült gyerekek számára fenntartott iskolában végeztek kerti munkákat, valamint a kőbányai Down Alapítvány lakóival töltöttek el egy mozgalmas délutánt a L'Oreal munkavállalói.

citizen day 2017 photo

Idén nyáron egy váci, értelmi sérült gyerekek számára fenntartott iskolában végeztek kerti munkákat, valamint a kőbányai Down Alapítvány lakóival töltöttek el egy mozgalmas délutánt a világ egyik vezető szépségvállalatának munkavállalói. 2010 óta minden évben egy teljes munkanapot áldoznak arra, hogy a szociális és környezeti kezdeményezések iránt elkötelezett non-profit szervezetek rászorulóit támogassák. 

A Citizen Day-ként elnevezett globális kezdeményezés során Magyarországon is minden évben két helyszínen nyújtanak segítséget a munkavállalók; idén arra áldozták egy pénteki munkanapjukat, hogy helyi közösségeknek segítsenek.

Az egyik csapat a váci Pivár Ignác állami iskola hátsó kertjét újította fel; ahol általános és középiskolai szintű képzést nyújtanak értelmi sérült gyerekeknek. Az iskola Vác szívében helyezkedik el és évről évre a szükséges anyagi erőforrások hiányával küszködve próbálja javítani a mindennapi körülményeket. Az iskola hátsó kertje, az egyenetlen talaj miatt használhatatlanná vált az ott tanuló gyermekek számára, ezért a vállalat célja az volt, hogy szakemberek segítségével kiegyenlítsék azt, majd a munkatársak bevonásával magasított virágágyásokat, szaletlit és mezítlábas tanösvényt (ún. Kneipp ösvény) építsenek, amelyek a 240 diák számára több játéklehetőséget és fizikai fejlesztő programot jelentenek.

A többi munkatárs a kőbányai Down Alapítvány Sportcentrumába látogatott el, ahol az ott élőkkel különböző sportprogramokban mérettettek meg, például ergométer-, szobabicikli- és más csapatversenyekben, majd közös bowlingozással zárták a napot, ezzel téve élményekkel telivé a napjukat.

A L’Oréal Citizen Day mára sikeresen elterjedt a világban, 2017-ben már 70 ország 30 000 munkavállalóját mozgósítja világszerte 500 non-profit szervezet bevonásával. Ilyenkor a leányvállalatok alkalmazottai és az Ügyvezető Testület tagjai is időt szánnak arra, hogy különböző ügyeket támogassanak. Ide olyan tevékenységek tartoznak, mint szemétszedés a természetben, közérzeti műhelyek levezetése idősek számára, nehéz sorsú emberek fogadóközpontjainak felújítása, vagy önéletrajz-írási tanácsadás.

Magyarországon az első önkéntes napra a nemzetközi kezdeményezéssel egy időben, 2010-ben került sor.  Az évek folyamán a szépségipari vállalat segített már anya- és gyermekotthonoknak, daganatos gyermekeknek, valamint halmozottan fogyatékos felnőtteknek és gyerekeknek. 2017-ben a magyar leányvállalat is közel 300 órányi munkával járult hozzá a Csoport világszerte végzett 200.000 órányi önkéntességéhez.

Nézd meg videónkat: