A L’Oréal még egy lépést tesz a fenntartható forrásból származó pálmaolaj felhasználásért

A L’Oréal kiadta első pálmaolaj jelentését a legfrissebb eredményekkel és innovációkkal a pálmaolaj és pálmaolaj-származékok 100%-os fenntartható és felelős beszerzésével kapcsolatban.

palmoil

Clichy, 2016. június 14. - A L’Oréal kiadta első pálmaolaj jelentését a legfrissebb eredményekkel és innovációkkal a pálmaolaj és pálmaolaj-származékok 100%-os fenntartható és felelős beszerzésével kapcsolatban.

A L’Oréal kevesebb mint 400 tonna pálmaolajat használ évente, de 60 000 tonnányi pálmaolajnak megfelelő mennyiségű származékot vásárol. A L’Oréal pálmaolaj felhasználása továbbra is alacsony, a világ teljes pálmatermesztésének 0,1%-át teszi ki. Ennek ellenére a Csoport szeretne azok között a felelős vállalatok között lenni, akik élen járnak és példát mutatnak a pálmaolaj felhasználás ügyében.

2012 óta a L’Oréal pálmafelhasználásának 100%-a RSPO tanúsítvánnyal rendelkezik. De a kihívás egy L’Oréal szintű vállalat számára az, hogy a hosszú és szerteágazó ellátási lánc egészében nyomon követhető forrásból származó pálmaolaj származékokat használjon és javítsa az ellátási lánc gyakorlatát. A L’Oréal három részből álló innovatív megközelítést követ:

1. A pálmaolaj származékok teljes visszakövetése az átláthatóságért

A L’Oréal még egy lépést tesz az RSPO tanúsítványon túl, hogy biztosítsa az erdőirtás-mentes és felelős pálmaolaj előállítást. 2014 óta a L’Oréal eddig példátlan megközelítést vállalt és elkezdte feltérképezni a teljes ellátási láncát, egészen az eredetükig visszakövetve a pálmaolaj származékokat. 2015-ben a L’Oréalnak sikerült az összes derivátum 80%-át a finomítókig és 50%-át a gyárakig visszaeredeztetni.

“Ez a biztató első eredmény azt mutatja, hogy a derivátumok visszakövetése megvalósítható” – mondta Alexandra Palt, a L’Oréal Fenntarthatóságért Felelős Vezetője. “2016 végéig 100%-os nyomon követést fogunk elérni, amely az első lépés a zéró erdőirtás felé az érintett beszállítók között.”

2. Független kisbirtokosok támogatása

A L’Oréal emellett támogatja a független kisgazdákat, akiknek olyan kihívásokkal kell szembenézniük, mint az erdőirtás és a nehéz életkörülmények. Multi-stakeholder partnerkapcsolatok segítségével a L’Oréal segít összekötni a független kisbirtokosokat a “zéró erdőirtás”-ból származó pálmaolaj iránti piaci igénnyel, támogatva ezzel a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatokat.

3. A pálmaszektor megváltoztatása a vásárlási politika megváltoztatásával

A pálma származék beszállítók értékelésére egy új rendszert alkottunk, a Fenntartható Pálma Indexet.

“2016 végére publikáljuk a Fenntartható Pálma Indexünket és elérhetővé tesszük minden vállalat és üzleti partner számára, akik a pálmaszektorban jelen vannak. Célunk, hogy támogassuk valamennyi érdekelt fél fenntartható pálmabeszerzés és zéró erdőirtás ügyében vállalt törekvését” – jelentette be Alexandra Palt.

Töltse le a L’Oréal 2015-ös Pálmaolaj Progress Reportot: http://bit.ly/1PiG6aU