Példák

subtopic3_key_examples
subtopic3_key_examples

A szépségipar világszintű vezetője, a L’Oréal 140 országban van jelen. Azáltal, hogy bevezetjük a Sokszínűség kezdeményezéseket, amelyek relevánsak azon társadalmak számára, ahol csapattagjaink élnek és dolgoznak, egyre inkább befogadóbbakká válunk az egész világon.

Nemek

Portugália : A L’Oréal Portugália partnerséget kezdeményezett a Girls Move alapítvánnyal, amely két fontos célt tűzött ki maga elé: hogy növelje a mozambiki lányok lehetőségeit, valamint hogy mentorokká képezze ki a munkavállalóinkat.

Franciaország : A L'Oréal Paris partnere és szponzora az Elle Active fórumnak 2015 óta. Az Elle Magazin Alapítvány által szervezett fórum célja nagyobb lehetőségekhez juttatni a nőket a munkahelyeken, valamint egészséges munka/magánélet egyensúlyt alakítani ki. A fórumot évente tartják Párizsban, Lyonban és Bordeaux-ban.

Fogyatékosság

Kína : A L’Oréal Kína és a vezető kínai elektronikus kereskedelmi kiskereskedő, a JD.com közösen megalkották a „Befogadó szépség” nevű képzési programot, amely megadja a fogyatékossággal élő személyeknek az online kiskereskedelmi pozíciók betöltéséhez szükséges készségeket.

India : A L’Oréal India elindította a R.I.D.E (Recruitment Initiative for Disabled Enablement – Munkaerő-toborzó kezdeményezés a fogyatékossággal élők felkarolására) programot. Hozzáférhetőséget vizsgáló ellenőrzések és figyelemfelhívó munkaértekezletek segítik a céget, hogy fogadjon új, fogyatékkal élő munkavállalókat a pénzügyi, a HR és a logisztikai részlegeken. Nézze meg a videót

Brazília : A L’Oréal Brazil a mindenki, többek között a fogyatékkal élők számára való digitális hozzáférés és böngészés megkönnyítésére összpontosított. A kezdeményezés 2015-ben indult a Voz da Beleza nevű első 100%-osan hozzáférhető fogyasztói portállal. Látogasson el a weboldalra

Etnikai és szociális háttér

Hollandia : A L’Oréal Hollandia partnere az ECHO-nak az Everybody Has Talent (Mindenki tehetséges) mentori programnak, amely kapcsolatot létesít multikulturális diákok és a L’Oréal munkavállalói között (http://echo-net.nl). A programot arra tervezték, hogy felhívja a figyelmet, tanácsadást nyújtson és kitágítsa a szakmai horizontot.

Pakisztán : A L’Oréal Pakisztán partnerségre lépett az iCARE-rel, melynek keretében 10 veszélyeztetett közösségből származó fiatalt képeznek ki, hogy munkalehetőséget találjanak hajszalonokban.

USA : A L’Oréal USA ma már tagja a Vezérigazgatók fellépése a Sokszínűségért és Befogadásért (CEO Action for Diversity & Inclusion™) koalíciónak, amely egy 250 elnök-vezérigazgatóból álló, növekvő számú koalíció, akik elkötelezettek a sokszínűség és befogadás szervezetükön belüli fokozásáért.